Yardım Çalışmalarımız Hakkında Bilgilendirme

Değerli Eczacı Ortaklarımız;

Öncelikle belirtmek isteriz ki; tüm meslektaşlarımızın yaşananlara karşı gösterdiği yüksek duyarlılığın, bizlerin de atacağımız her adımda ve alacağımız her kararda çok daha yüksek bir sorumluluk bilinciyle hareket etmemizi gerektirdiğinin farkındayız ve bu bilinçle süreci yönetiyoruz.

Bu bağlamda, ilk günden itibaren tüm Eczacı Kooperatiflerimiz ve Eczacı Odalarımız ve ilgili kurum ve STK’lar ile iletişim halindeyiz. Depremden zarar gören bölgelerde, Türk Eczacıları Birliği ve Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği koordinasyonunda çalışmaya devam ediyoruz.

Bölgede gereksinim duyulan; ilaç, hijyen malzemesi, mama ve tıbbi malzemeler gibi malzemeler İSKOOP satış temsilcilerine telefonla ya da TEB Farmainbox sistemi üzerinden yardım etmek üzere başvuran ortaklarımızın katkıları ile karşılanıyor.

Malatya Eczacı Odası’nın Malatya ilinde açtığı üç Seyyar Eczane’nin ihtiyaçları, Elazığ ve Diyarbakır ilinde bulunan İSKOOP Şubeleri üzerinden karşılanırken; ilaç ve tıbbi malzeme tedariği Ecza Kooperatiflerimizin sorumluluğunda olan TEB Hatay Seyyar Eczane’nin ise gereksinimleri BEK, İSKOOP ve GEK olmak üzere, üç ecza Kooperatifimiz tarafından, Güney Ecza Kooperatifi şubeleri üzerinden karşılanıyor.

Ayrıca, bölgede sağlık alanında çalışan diğer kuruluşlarının İstanbul Eczacılar Kooperatifi’ne ulaşan gereksinimleri de mümkün olan en hızlı şekilde karşılanmaya çalışılıyor. Dün, Diyarbakır Eczacı Odası ve İstanbul Eczacılar Kooperatifi çalışanları, ilaç ve gıda içeren iki araç ile Adıyaman iline ulaşabildiler. Bölgedeki yetkilerle görüşerek, İstanbul Eczacılar Kooperatifi’nin Gezici Eczanesi’ni açmak için uygun bir alan tespit ediyorlar. Yer tespitinin ardından hızla, Bölge Eczacı Odalarımız ile birlikte Adıyaman’da İstanbul Ecza Koop Gezici Eczanesi ile de hizmet vermeye başlayacağız.

Bunun yanı sıra, üç Eczacı Kooperatifi olarak; ilaç dışı sağlık ürünleri gereksinimleriyle ilgili, destek veren STK, firma ve kişilerin de katkıları ile tüm deprem bölgelerine ulaşacak yardım tırlarımızı ilk günden itibaren bölgeye gönderiyoruz.

İlk aşamada, İstanbul Eczacılar Kooperatifi kaynaklarından karşıladığımız gönderilerin, belirledikleri katkı tutarlarına göre ortaklarımıza fatura edilmesi işlemine bugün itibariyle başlandı. Faturası kesilen ilaçların faturalarını, karekodların ITS üzerinden ilgili kurumlara aktarımını gerçekleştirdikten sonra ortaklarımıza ileteceğiz.

Ortaklarımıza fatura edilecek bu ürünlerin de bölgeden gelen talep ve oluşan gereksinimlere göre ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına en üst seviyede özen gösterilecektir.  Ayrıca bölgede yaşanan sürecin ilerleyişi de göz önüne alınarak; desteğin devamlılığının sağlanması yönünde, bölgeden gelen bilgiler uyarınca, gerekli malzemeler kısım kısım ortaklara fatura edilmeye ve bölgeye ulaştırılmaya devam edilecektir.

Süreci ortaklarımızdan gelen görüş ve öneriler doğrultusunda ve tüm eczacı ortakların büyük desteğiyle olabildiğince hızlı ve doğru biçimde yürütmeye çalışıyoruz.

Kaybettiğimiz Eczacı meslektaşlarımıza, yakınlarına, çalışanlarımızın yakınlarına ve tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kalanlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Mesleki ve insani sorumluluğumuz gereğince, yaşanan felaketten zarar gören tüm vatandaşlarımızla tüm gücümüzle dayanışmayı sürdüreceğiz.  

Katkılarımızın yaraların sarılmasını hızlandıracak ve dayanışmamız acıları biraz da olsa hafifletecektir.

Hepimize geçmiş olsun.

İstanbul Eczacılar Kooperatifi

Yönetim Kurulu