İstanbul Ecza Koop İzmir’de!

Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan 5.000 den fazla eczacı ortağına 22 ayrı merkezden hizmet veren İstanbul Eczacılar Kooperatifi, İzmir’de de faaliyete geçiyor.

İlk aşamada Eylül ayından itibaren İzmir’in merkezindeki Konak (bir bölümü), Karabağlar, Buca, Gaziemir, Balçova ve Narlıdere ilçelerindeki  eczanelere hizmet verecek olan İstanbul Eczacılar Kooperaitifi, kısa bir süre içinde de İzmir’in çevre ilçeleri Çeşme, Urla, Seferihisar, Menderes, Selçuk, Tire, Torbalı, Bayındır, Güzelbahçe, Karaburun’a da hizmet götürmeye başlayacak.

BAŞKANIMIZDAN;

Merhaba,

Yaklaşık iki yıldır Ege Bölgesinde yeniden bir eczacı kooperatifi kurma çalışmalarını TEKB, TEB, Eczacı Kooperatifleri ve İzmir, Manisa, Aydın Eczacı Odalarımız ile siz eczacılarımızın desteğiyle  sürdürmeye çalıştık.

Ancak, 2020 Mart ayında Ege Ecza Koop için ürün teminine başlanıldığında; sektörde bir kısım firmalar ve teminat sağlayan sigorta şirketleri, bu konuda son dakikada zorluklar yaratarak, kurulacak yeni yapının daha başlangıçta sorunlarla karşılaşılacağını ve sağlıklı yürünemeyeceğini ortaya koydular.

TEKB yönetiminde konuyla ilgili yapılan uzun değerlendirmelerden sonra; özlem ve saygıyla andığımız meslektaşlarımız Eczacı Neşe Gülersoy ve Eczacı Işık Boyacıgiller’in öncülüğünde Türkiye’de eczacı kooperatifçiliğinin kurulduğu bu bölgede, muhakkak bir veya bir kaç eczacı kooperatifinin olması gerektiğine karar verilerek, bunun uygulanması yönünde çalışmalar başladı.

Bölge eczacı odalarımız ile gerek EDAK, gerekse Ege Ecza Koop konusunda yaşananlar ve diğer gelişmeler paylaşıldı. Bu paylaşımlar sonrası, İstanbul Ecza Koop ile Bursa Ecza Koop bölgede faaliyet göstermek için çalışmalara başladılar.

Öncelikle bölgenin önemi ve eczane sayısı gözetilerek, daha sağlıklı bir hizmet sunulması amacıyla İzmir 2 bölgeye ayrıldı. Her iki kooperatifimizin ayrı ayrı bölgelerde nitelikli ve kaliteli bir ecza depoculuğu yapması, ortak eczacıların kooperatiflerimizin kendi bölgelerindeki çalışmalarında ortaklarına sunduğu tüm hizmet ve avantajlardan yararlanması prensibi yeniden vurgulandı.

İstanbul Ecza Koop olarak bizim hizmet vereceğimiz İzmir bölgesinde, Ağustos ayında eczacılarımızı eczanelerinde ziyaret ederek, gerekli bilgilendirmeleri yapacağız.

Amacımız, eczacı kooperatifçiliği hareketinde geçmişte yaşanan tüm olumsuzluklardan gerekli dersleri çıkarıp, bir plan ve proje çerçevesinde kooperatifçilik hareketinin tüm Türkiye’ye yayılmasını sağlamaktır. Bu amaca yürürken biliyoruz ki Eczacı Kooperatiflerimizin hedefi;  bağımsız eczane sisteminin çıkarına, eczacıların eczanelerde verdikleri sağlık danışmanlığı hizmetinin öne çıkartılarak vazgeçilmez bir konumda olmasının sağlanması ve kamuoyunda eczacılık mesleğinin saygınlığının yükseltilmesidir.

İstanbul Ecza Koop bugün, eczacı ortaklarının verdiği destekle geldiği alanındaki güçlü ve etkili konumunu, İzmir Bölgesinde de siz eczacı meslektaşlarımızın destekleriyle daha da artıracağına inanıyor ve sizleri İstanbul Eczacılar Kooperatifinde eczacı birlik ve dayanışmasına katılmaya çağırıyoruz.

Saygılarımla,

Ecz. M. Sait Yücel

İstanbul Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı