İstanbul Ecza Koop afet bölgesinde

İstanbul Eczacılar Kooperatifi yöneticileri, Batı Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen Kastamonu’nun Bozkurt, Abana ile Sinop’un Ayancık ve Türkeli ilçelerini ziyaret etti.

31 Ağustos 2021 tarihinde İstanbul Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. M. Sait Yücel, Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. Uygar Şimşek ve Genel Müdür Levent Üzün tarafından gerçekleştirilen ziyarete, Kastamonu Eczacı Odası Başkanı Ecz. Orkun Yılmaz ve Oda yöneticileri de eşlik etti.

Afetten en çok etkilenen ilçelere yapılan ziyaretlerde özellikle, birinci basamak sağlık sunucusu olan eczanelerin karşı karşıya kaldığı durum yerinde değerlendirildi. Afetin hemen ardından bölgeye hijyen ve sağlık malzemesi desteğinde bulunan ve Bozkurt ilçesinde seyyar eczane kuran İstanbul Eczacılar Kooperatifi, bu ziyaret ile bölge eczacılarının sorunlarını yerinde tespit etme imkanı buldu.

Yapılan ziyaretlerde konuşan Başkan Ecz. M. Sait Yücel,  kooperatifin uzun yıllardır var olduğu bölgede yaşanan afetten duydukları üzüntüyü ifade ederek “ yaşanan bu elim olayın ardından eczanelerimizi nasıl eski haline dönüştürebileceğimizin ve bu bölgelerde görev yapan eczacılarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek istedik” dedi. Yaşanan sıkıntı ve zorlukların meslek örgütü temsilcileri ve eczacılarımızla dayanışma içerisinde çözümler üreteceklerine vurgu yapan Başkan Yücel, “ bunu yaparken en büyük gücümüz, kooperatif anlayışımız ve dayanışma geleneğimizdir” dedi.”