Eczacı Rafet Şahin’i sevgi ve özlemle anıyoruz

İstanbul Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı görevinde bulunduğu, 25 Nisan 2018 tarihinde kaybettiğimiz,  Ecz. Rafet Şahin’i aramızdan ayrılışının dördüncü yılında mezarı başında saygı, sevgi ve özlemle andık.

Ecz. Rafet Şahin için İstanbul Eczacılar Kooperatifi tarafından 25 Nisan 2022 Pazartesi günü, İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bir anma töreni düzenlendi.

Saat 11.00’de başlayan törende başta Şahin’in ailesi ve yakınları olmak üzere; Eczacı meslektaşları, İstanbul Ecza Koop yönetici ve çalışanları ile dostları hazır bulundu.

Anma töreninde konuşan İstanbul Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. M. Sait Yücel, konuşmasında Ecz. Rafet Şahin’in Çağdaş Eczacılık hareketine yaptığı katkılara değinerek, meslek hayatı ve kooperatifçilik hareketi içindeki ilkeli duruşunun altını çizdi. Başkan Yücel “ Toplumsal süreçlere bakışı ile örnek bir insan ve meslektaşımız olarak unutamayacağımız Eczacı Rafet Şahin, mesleki ve kooperatifçilik çalışmalarımızda hep bizimle olacaktır, Ruhu Şad Olsun…” dedi

Törende daha sonra yapılan konuşmaların ardından söz alan Ecz. Rafet Şahin’in eşi Ecz. Meral Şahin bir konuşma yaptı. Meral Şahin, düzenlenen organizasyonun kendilerini çok duygulandırdığını belirtti ve başta kooperatif ailesi olmak üzere, törene katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ettiklerini ifade etti.

Ecz. Rafet Şahin

1952 Ağrı doğumlu Ecz. Rafet Şahin, 1977 İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu. İstanbul Eczacı Odası (İEO) Basın Yayın ve Örgütlenme Komisyonu üyeliği, Türk Eczacıları Birliği (TEB) Delegeliği, Çağdaş Eczacılar Derneği Genel Başkanlığı, İstanbul Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeliği, Genel Sekreterlik, II. Başkanlık görevlerinde bulundu. İstanbul Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekteyken aramızdan ayrıldı. Ecz. Rafet Şahin, Türk Eczacılar Birliği, ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ sahibiydi.