34. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

İstanbul Eczacılar Kooperatifi’nin 34. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 10 Haziran 2023 Cumartesi günü, Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. 2022 yılı çalışma dönemine ilişkin raporların görüşülüp gündem maddeleri karara bağlanırken; Kooperatif yetkili kurullarının belirlendiği seçim yapıldı. Yeniden belirlenen Yönetim Kurulu, ilk toplantısında görev dağılımını yaparak çalışmalarına başladı.

34. Olağan Genel Kurul Toplantısı, saat 13.00’de Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. M. Sait Yücel’in açılış konuşması ile başladı. Sözlerine, toplantıya katılanları ve davetlileri selamlayarak başlayan Başkan M. Sait Yücel, Şubat ayında yaşanan deprem felaketinin başta 11 ilimiz olmak üzere tüm toplumu derinden sarstığına işaret ederek, başta eczacılar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına, gösterdikleri üstün gayret ve çabalarından dolayı teşekkürlerini iletti. Yücel, deprem felaketinde yaşamını yitiren eczacılar, eczacı teknisyenleri, Eczacılık Fakültesi öğrencileri ve tüm sağlık çalışanları ile vatandaşlarımız için başsağlığı dileklerini paylaştı.

Başkan Yücel, “bu dönemde yapılan çalışmalar ve elde edilen veriler, İstanbul Ecza Koop’un planlı ve sağlıklı gelişimini sürdürdüğünü gösteriyor. Özellikle, kooperatif hizmetlerinin ulusal boyuta taşınmasına verdiğimiz katkı ve şubelerimizde yaptığımız iyileştirmelerle hizmetlerimizin hız ve kalitesini artırıyoruz” dedi.

Yücel konuşmasında, “bu süreçlerde alanımızda yaşanan gelişmeleri ve ekonomi dinamiklerini yakından takip ediyoruz” dedi ve İstanbul Eczacılar Kooperatifi’nin geleceğinin daha sağlıklı ve güvenli bir yapıya dönüştürülmesinin gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Toplantıda daha sonra yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasın ardından yapılan seçimle Divan Kurulu belirlenerek; Divan Başkanlığına Ecz. Levent Şadi Alemdar, II. Başkanlığa Ecz. Murat Durmaz, Yazmanlığa Ecz. Aslı Özdeş Tankurt ve Oy Sayım memurluğuna Ecz. Kübra Çelebi getirilirken Divan Kurulu’na imza yetkisi verildi.

Toplantı, Genel Kurul’a katılan konuklardan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Şeker Pınar Özcan, Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Taner Ercanlı, Tekirdağ Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tolga M. Çetinkaya, Kırklareli Eczacı Odası Başkanı Ecz. Turgut Pehlivan, Van Eczacı Odası Başkanı Ecz. Fikret Baransel, Bursa Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Recep Görmez ve İstanbul Eczacılar Kooperatifi Kurucu Başkanı Ecz. Asal Uçkunkaya, kongre üyelerine hitaben yaptıkları konuşmalarla devam etti.

Konuşmalarının tamamlanmasının ardından toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı.  2022 Yılı Çalışma Raporu’nun, Genel Sekreter Ecz. Erhan Alınmaz ve Sayman Ecz. Sami Paslı, Denetleme Kurulu Raporu’nun ise Kurul Başkanı Ecz. A. Ruşen Dündar tarafından ayrıntılı olarak kongre üyelerine sunulmasının ardından, raporlar hakkında görüşmelere geçildi.

Okunan raporlar hakkında konuşmak üzere söz alan kongre üyeleri, sunulan raporlar ve kooperatif çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulunarak görüş ve önerilerini dile getirdiler. Yapılan değerlendirmelerin ardından kürsüye gelen İstanbul Ecza Koop Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. M. Sait Yücel, raporlar hakkında yapılan değerlendirmelere ilişkin açıklamalarda bulundu ve Yönetim Kurulu’nun görüşlerini açıkladı.

Yönetim ve Denetleme Kurulu’nun ayrı ayrı ibra edildiği toplantıda daha sonra, kongre gündeminde yer alan maddeler sırayla görüşülüp oylanarak karara bağlandı. Kongre’de 2023 yılı Taslak Bütçesi’nin bütçesinin görüşülüp onaylanmasının ardından kürsüye gelen İstanbul Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. M. Sait Yücel kongre üyelerine teşekkür etti.

Genel Kurul’da daha sonra İstanbul Eczacılar Kooperatifi yetkili kurul üyelerinin belirlendiği seçim yapıldı ve Yetkili kurullar şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELERİ: Ecz. M. Sait YÜCEL (Başkan), Ecz. M. Turgay KORKMAZ (II. Başkan), Ecz. Erhan ALINMAZ (Genel Sekreter), Ecz. Sami PASLI (Sayman), Ecz. Hakan ERTEM, Ecz. Mehtap PALACI, Ecz. Beste Ayça OĞUZ, Ecz. Emrah BAYRAM, Ecz. Mekin Doğa HALAÇOĞLU

DENETLEME KURULU ASIL ÜYELERİ: Ecz. A.Ruşen DÜNDAR, Ecz. Ercan ÇETİN, Ecz. Uygar ŞİMŞEK

TEKB DELEGASYON KURULU ASIL ÜYELERİ: Ecz. Hakkı Cumhur NAMOĞLU, Ecz. Uğur GÜMÜŞ, Ecz. Murat DURMAZ, Ecz. Orhan ALİCİ, Ecz. M. Sait YÜCEL

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Ecz. Sidar DİKEN, Ecz. Linda KUYUMCU, Ecz. Namık KORKMAZ, Ecz. Mesut EKİN, Ecz. Işıl OĞUZ, Ecz. Sinem Tongal AKÇİN, Ecz. Aslı Özdeş TANKURT, Ecz. Nur İlge ÇINAR Ecz. Beşir BOZAN

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELERİ: Ecz. Zeynep GÜRBÜZ, Ecz. Yılmaz ÖZDEMİR, Ecz. Berk ERKEN

TEKB DELEGASYON KURULU YEDEK ÜYELERİ: Ecz. Öner GÖKMEN, Ecz. Meryem KART, Ecz. Hakan TURGUT, Ecz. İlknur BOZKAYA, Ecz. Ali AKKAYA