31. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

İstanbul Eczacılar Kooperatifi’nin 31. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 5 Eylül 2020 Cumartesi günü yapıldı. 2019 yılı çalışma dönemine ilişkin Yönetim ve Denetleme Kurulu Raporları’nın görüşülüp onaylandığı ve yetkili kurulların ayrı ayrı ibra edilip 2020 Yılı Taslak Bütçesinin kabul edildiği Genel Kurul’da; yapılan seçimlerle İstanbul Ecza Koop yetkili kurulları yeniden belirlendi.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid 19 pandemisi nedeniyle getirilen kısıtlamalar kapsamında Mayıs 2020’de yapılması planlanan İstanbul Ecza Koop 31 Olağan Genel Kurul Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 31 Temmuz 2020 tarihine kadar getirilen kısıtlamanın kaldırılmasının ardından, ilgili yasal süreç izlenerek 5 Eylül 2020 tarihinde İstanbul’da yapıldı.  Wow Hotels İstanbul & Conventıon  Center’da  gerçekleşen Genel Kurul, saat 13:00’de Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. M. Sait Yücel’in açılış konuşması ile başladı. Sözlerine pandemi sürecinde yaşananları özetleyerek başlayan Başkan Yücel, toplantı ve etkinliklere getirilen kısıtlamalar nedeniyle 31.Olağan Genel Kurul Toplantısını Eylül ayının başında yapmak durumunda kalındığını anımsatarak; pandemi sürecinde başta eczacılar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına, gösterdikleri üstün gayret ve çabalarından dolayı teşekkürlerini ileterek, süreçte yaşamını yitiren eczacılar, eczacı teknisyenleri ve tüm sağlık çalışanları ile salgından hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini paylaştı.

Başkan Yücel, Kooperatifin 2019 yılının başarılı bir dönem olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında “bu dönemde yapılan çalışmalar ve elde edilen veriler, İstanbul Ecza Koop’un planlı ve sağlıklı gelişimini adım adım sürdürdüğünün göstergesidir” dedi. Yücel, bu dönemde yapılan ve halen devam etmekte olan çalışma ve yatırımlarla İstanbul Eczacılar Kooperatifi’nin geleceğinin daha sağlıklı ve güvenli bir yapıya dönüştürülmesinin gayreti içinde olduklarını vurguladı.

Başkanlığını Ecz. Abdurrahman Akalın, II. Başkanlığını Ecz. Mekin Doğa Halaçoğlu, Yazmanlığını Ecz. Gülçe İren Akbaş ve oy sayım memurluğunu Ecz. Nurgül Aktay’ın yaptığı Divan Kurulu seçiminin ardından,  yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Genel Kurul’da daha sonra, Pandemi sürecinde hayatını kaybeden eczacıların yer aldığı bir slayt gösterisi yapıldı ve süreçte yaşamını kaybeden eczacılar bir kez daha anıldı.

Toplantıda daha sonra Genel Kurul’a katılan Kooperatif kurucuları arasında yer alan E.TBMM üyesi Ecz. Mehmet Domaç, Bursa Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Selim Dönmez, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Cenk Kes, İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Zafer Cenap Sarıalioğlu, Edirne Eczacı Odası Başkanı Ecz. Fahri Uygar Güler ve Tekirdağ Ecz. Odası Başkanı Ecz. Tolga Mumcu Çetinkaya kongre üyelerine hitaben birer konuşma yaptılar.

Toplantı, açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından 2019 Yılı raporlarının sunumu ile devam etti. 2019 Yılı Çalışma Raporu’nun,  Genel Sekreter Ecz. Erhan Alınmaz ve Sayman Ecz. Sami Paslı, Denetleme Kurulu Raporu’nun ise Kurul Başkanı Ecz. A.Ruşen Dündar tarafından ayrıntılı olarak kongre üyelerine sunulmasının ardından, raporlar hakkında görüşmelere geçildi. Söz alan Kongre üyeleri, sunulan raporlar ve kooperatif çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulunarak görüş ve önerilerini dile getirdiler. Yapılan değerlendirmelerin ardından kürsüye gelen İstanbul Ecza Koop Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. M. Sait Yücel, raporlar hakkında yapılan değerlendirmelere ilişkin açıklamalarda bulundu ve Yönetim Kurulu’nun görüşlerini açıkladı.

Okunan raporların ardında Yönetim ve Denetleme Kurulu ayrı ayrı ibra edildi. Toplantıda daha sonra, Kongre gündeminde yer alan maddeler sırayla görüşülüp oylanarak karara bağlandı. Kongre’de 2020 Yılı bütçesinin görüşülüp onaylanmasının ardından, İstanbul Ecza Koop yetkili kurulları için seçim yapıldı. Yapılan seçimle İstanbul Ecza Koop Yetkili Kurulları, oy birliğiyle şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asıl Üyeleri: Ecz. M.Sait Yücel, Ecz. M.Turgay Korkmaz, Ecz. Erhan Alınmaz, Ecz. Hakan Ertem, Ecz. Levent Şadi Alemdar, Ecz. Mehtap Palacı, Ecz. H.Cumhur Namoğlu, Ecz. Kamuran Küçük

Denetleme Kurulu Asıl Üyeleri: Ecz. A. Ruşen Dündar, Ecz. Onur Mutlu, Ecz. Uygar Şimşek

TEKB Delegasyon Kurulu Asıl Üyeleri: Ecz. M.Sait Yücel, Ecz. Nevzat Ergen, Ecz. Murat Durmaz, Ecz. Orhan Alici