İstanbul Ecza Koop
  • Anasayfa
  • Kurumsal
  • Ortaklık
  • Şubelerimiz
  • Hizmetlerimiz
  • Avantajlarımız
  • İletişim
  • Anasayfa
  • Kurumsal
  • Ortaklık
  • Şubelerimiz
  • Hizmetlerimiz
  • Avantajlarımız
  • İletişim

İstanbul Ecza Koop

E-Ticaret

Birlikte Geleceğe...

KIBRIS’A GİRİŞLER HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

27/09/2017

KIBRIS’A GİRİŞ İLE İLGİLİ

Değerli Ortağımız,

Kıbrıs’a giriş hakkında önceki senelerde de geçerli olan kurallar aynen uygulanacaktır. Gerekli bilgileri aşağıda görebilirsiniz.

Saygılarımızla

  • Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport  Sahibi olup  TC kimlik kartı ile çıkış yapacak olan misafirler TC Nüfus cüzdanı veya pasaport ilave olarak biniş kartları ile birlikte, ayrıca belirtilen kontrol noktasında işlem yaptıktan sonra pasaport kontrol noktasından geçiş yapabilmektedirler. (Nüfus Cüzdanı yerine Ehliyet vs. kullanılamayacaktır.)
  • Devlet Memurları ve/veya Yeşil Pasaport sahipleri için aşağıdaki hususlar geçerli olacaktır:

*   ** Nüfus cüzdanıyla girilebilen Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti’ne gidecek memur ve vatandaşların aşağıda bahsedilen evrakları yanlarında bulundurduğu sürece nüfus cüzdanlarıyla geçiş yapmalarına izin verilmektedir.

*   Eğer kamu çalışanı (Memur) iseniz yanınızda mutlaka çalıştığınız kuruma ait bir yazı ve yazıda da “Kurumumuzca yurtdışına çıkmasına mani bir durumu yoktur” ibaresinin yer alması gerekmektedir.

*   Yeşil pasaportlu olup aktif olarak kamuda çalışan kişiler havalimanlarında önce vize ihlal bölümüne (Atatürk Havalimanı için G kontuarının arkasında bulunuyor) gitmeleri gerekmektedir. Burada GBT araştırması yapıldıktan sonra seyahat edecek kişilerden bilet, pasaport ve çalıştığı kurumdan alınmış “yurtdışına çıkmasına kurumumuzca mani bir durumu yoktur” yazısının ıslak imzali hali istenmektedir.

*   İşyeri yazısında bu ibare yer almayanların uçuşuna izin verilmeyeceği ısrarla belirtiliyor. Tüm evraklar tam ise, uçmasına izin veriliyor.

*   Yeşil pasaportlu emekliler ise vize ihlal bölümüne gittikten sonra pasaport ve biletlerini ibraz etmeleri gerekmektedir. GBT araştırması sonucunda herhangi bir sorun yok ise uçmalarına izin verilmektedir.

*   Asker emeklilerinin GBT’si için ayrı bir bölüm ile iletişime geçilmekte ve yapılan araştırma sonucunda herhangi bir sorun çıkmaz ise uçmalarına izin verilmektedir.

*   Tüm bu prosedürler vakit alan işlemler olduğundan, yurtdışına seyahat edecek yolcuların havaalanına uçuştan en az 4 saat önce gitmeleri önerilir.

*   Tüm bu bilgilendirmelere rağmen yurt dışı çıkış kontrollerin tamamen gümrük polisinin idaresinde olmaktadır.

İlave olarak PASAPORT VE GÜVENLİ BELGE DAİRE BAŞKANLIĞI açıklaması aşağıda yer almaktadır;

Ülkemizde yaşanan darbe kalkışılması nedeniyle hususi ve hizmet damgalı pasaport hamili bulunan kişilerin (eş ve çocukları dahil) bu pasaportları ile yurtdışına çıkış yapmak istemeleri halinde, personelin bağlı bulunduğu kurum ve kuruluşlarının yurtdışına çıkmalarında mani bir durum bulunmadığına dair bilgi alındıktan sonra hudut kapılarından çıkışlarına müsaade edilecektir.​ ​ Bu itibarla, hususi ve hizmet damgalı pasaport hamili bulunan çalışanlarınızın (eş ve çocukları dahil) mağduriyet yaşamamaları için gerekli bilgilendirmelerin yapılarak, önceden kurum muvafakatlarının olduğuna dair belgenin hudut kapılarındaki ilgili görevlilere verilmek suretiyle yurtdışına çıkmalarının kolaylaşması sağlanacaktır. Kamuoyuna duyurulur.

  • Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanında Pasaport Kontrole girmeden önce (havayolu firmasından check-in yapılıp bilet alındıktan sonra) Kıbrıs için açılan masaya gidilerek biletlere görüldü kaşesi basılması gerekmektedir. Bu işlemden sonra pasaport kontrolden geçilecektir. Bu işlem bütün herkes için geçerlidir.
  • 18 yaşını doldurmayan çocuklar ile ilgili durum aşağıdaki gibidir:

o Anne ve babası yanında seyahat ediyorsa muvafakatname gerekmiyor.

o Sadece annesi yanında seyahat ediyorsa babasından muvafakatname (noter tasdikli) gerekiyor.

o Sadece babası yanında seyahat ediyorsa annesinden muvafakatname (noter tasdikli) gerekiyor.

o Ne anne ne de babası yanında seyahat ediyorsa hem annesinden hem de babasından muvafakatname (noter tasdikli) gerekiyor.

3
Facebook Twitter Google + Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube
Footer Logo


Copyright © 1989 - 2016. / S.S. İstanbul Eczacılar, Üretim, Temin, Dağıtım Koop.
Tüm Hakları Saklıdır. Kullanılan tüm içerik ve görsellerin kullanım hakları İSTANBUL ECZA KOOP'a aittir.


Sayfa Başına Dön